viernes, 13 de marzo de 2015

Una mica d'història.....telefèric i Castell de Montjuic.

L'ultima sortida que vam fer va ser al Telefèric de Montjüic. Va ser molt maca tot i que el funicular no funcionava, o sigui que vam pujar al Telefèric en autobús. Això ja va ser una mica fotut, perquè anava molt ple. Vam pujar els 8 que erem, ( 6 usuaris  i 2 educadores ), i vam arribar al Castell, on vam poder früir de les vistes de Barcelona.

BREU HISTÒRIA DEL TELEFÈRIC:



Va ser renovat i es va posar de nou en servei, el 16 de Maig del 2007 per la operadora TMB. El telefèric va ser construit l'any 1970.  Te 3 parades:
  •  Parc de Montjüic
  •  Mirador
  • Castell. 
El recorregut es d'uns 4 i 5 minuts. El transport passa pels jardins de Joan Brossa i podem veure entre d'altres llocs la plaça de Catalunya, la Catedral, la Sagrada Familia, el disseny del port, la torre Agbar etc.


BREU HISTÒRIA DEL CASTELL:

 El castell va ser construit a partir de l'any 1640 a sobre de la muntanya de Montjuic, durant la revolta contra Felip IV. En 1694 el fortí es va convertir en un castell i la seva planta ocupava tota la part plana del cim, amb tres baluards mirant cap a terra i una línia de dents de serra mirant al mar. Des de dalt podien veure els vaixells que arribaven per mar i els possibles enemics que arribaven per terra . El castell estava fet allà per vigilar la ciutat.

Després,  van aprofitar per utilitzar-ho per bombardejar la ciutat. Després de la Guerra Civil (any 1939), va servir per afusellar tota la gent que no estava d'acord amb el règim franquista, o sigui un grapat. Entre els que van morir, podem dir el nom del que va ser President de la Generalitat , Lluis Companys.
 http://www.ojodigital.com/foro/attachments/urbanas-arquitectura-interiores-y-escultura/222788d1368460263-castell-de-montjuic-160313_0714-od.jpg
També va ser utilitzat com a presó. Fins 1960 el castell es va mantenir com a presó militar i aleshores fou cedit a la ciutat sota la direcció i gestió de l’exèrcit de terra. Després de tres anys d'obres per a condicionar-lo com Museu Militar, el 24 de juny de 1963 el dictador Francisco Franco va presidir la seva inauguració.                                

No hay comentarios:

Publicar un comentario