viernes, 3 de febrero de 2017

SPINOSAURUS
EL GEGANT PERDUT DEL CRETACI


L’Spinosaurus, el  primer dinosaure nedador que es coneix, arriba al Museu Blau.
L’exposició temporal Spinosaurus:  el gegant perdut del Cretaci presenta al Museu Blau
De Barcelona el primer dinosaure adaptat per nedar que es coneix i el més gran entre els dinosaures carnívors.
L´Spinosaurus de dimensions colossals fa 15 metres de llargada (2 metres més que el Tyrannosaurus)   i té 6,8 tones de pes, unes característiques que el  fan únic; el crani semblant al d’un cocodril, una inmensa cresta dorsal i potes posteriors curtes per desplaçar-se a l’aigua.
Una rèplica de l’esquelet de mida real ocupa l’espai central de l’exposició i es presenta envoltada de models, fòssils originals i audiovisuals que recreen la fauna i l’ecosistema del nord d’Àfrica en el període Cretaci, fa 95 milions d’anys, quan la zona era un immens delta fluvial.
El recorregut s’inicia amb la insòlita historia del descobriment i redescobriment d’aquest singular dinosaure africà que ha trigat un segle completar-se. L’Spinosaurus va veure la llum per primer cop el 1912 , quan el paleontòleg alemany Ernst Stromer en va descobrir un esquelet al desert del Sàhara (Eqipte). Aquests fòssils, conservats al Museu de l’Estat de Baviera, van desaparèixer en un bombardeig durant la Segona Guerra Mundial.
L’Spinosaurus va ser descobert fa 95 milions d’anys. El Morro, mandíbula i dents,  están adaptats per atrapar peixos. Té les potes posteriors curtes i peus palmats per desplaçarse a l’aigua. També tela Cresta dorsal elevada de prop 1,70 metres per exhibir-la a terra i a l’aigua.
Obertures nasals petites situades molt enrere del morro per poder respirar amb la resta del cap submergit.
Sensors especialitzats amb nervis sensorials per detectar moviment a l’aigua.



No hay comentarios:

Publicar un comentario